Skip to main content
Topic: Xchange v3 (Read 243958 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Xchange v3


ColumnsUI & Panel Stack Splitter config for foobar2000 v0.9.4, v0.9.5 & v0.9.6
v2.x.x

/// PLEASE READ THIS BEFORE GETTING MY CONFIG ///

ColumnsUI Config using Panel Stack Splitter gives Foobar2000 a kick ass look, but these configs are not recommended for newbies to Foobar2000, DefaultUI is a better choice if you don't know how to configure a component and if you don't know a little bit about titleformatting script used in Foobar.

/// Xchange FILES ///

Download Xchange v2.x.x on my DA page : http://br3tt.deviantart.com/

IMPORTANT : you need to backup your other CUI configs before as .fcl files, if not, you'll loose all of them !

This Topic is only for discussions about Xchange v2.x.x configs, for questions about Xchange v1.x.x, use this Topic please. Thanx.

Xchange v3

Reply #1
Well, thanks for the new release. It's pretty cool, and does a lot. thanks again
Too bad first post don't show screen or link yet, maybe mod will help address it in the future.


Xchange v3

Reply #3
Have I missed something but that PDF file is not a complete manual as I can not figure out where the album art command has been changed. Also the neat little menu on the preferences page is a little to dark and hard to read.

Xchange v3

Reply #4
love it......like a kid with a new toy (just finished getting all my covers yesterday, guess i got a new mission for more band pics).......thank you again

@enigma    file/ preferences/tools/covers  if you got all "folder.*" for pics just change "front.*"  to  "folder.*"

Xchange v3

Reply #5
I can't sleep & wake up & found out that you posted the config! Played around a bit with it & I have to say I love every bit of this config

Foobar's look never satisfied me more, Thanks again and again Falstaff.

A little problem though, the "Stop after current" button works wrong (reversely), when I select Stop after current it still continues playing the next song and vice versa. It doesn't bother me at all, just to let you know

And I like the font in Xchange 1.0.1 in the Spectrum and Intro panel more than the new font, how can I change the font to look like before?

Xchange v3

Reply #6
A little problem though, the "Stop after current" button works wrong (reversely), when I select Stop after current it still continues playing the next song and vice versa. It doesn't bother me at all, just to let you know

Which button did you hit? works fine for me. Make sure its the button next to the show current playing song. Not the button next to the Stop button, that button is for your playback order.

Xchange v3

Reply #7
A little problem though, the "Stop after current" button works wrong (reversely), when I select Stop after current it still continues playing the next song and vice versa. It doesn't bother me at all, just to let you know


just be sure that the stop after current option is off, then go to Xchange settings and RESET ALL GLOBALS (last option in the settings)

that will will your pb.

Xchange v3

Reply #8
As I wrote in the last thread:

"Thanks for this great "skin"!

I've got one question:

I have my album art in different directories - i.e. D:\Musik\Scene\A\Airbourne-Runnin_Wild-(US_Retail)-2008-RTB and then I have the folder.jpg-file.
How do I set up foo_cover so it shows all the folder.jpg for the different albums?

I figured out the artist arts but not this one..."

file/ preferences/tools/covers  if you got all "folder.*" for pics just change "front.*"  to  "folder.*"


I tried that... but it doesn't work. Well, it works in the "IMG"-panel but not in the playlist! It works in the graphical browser as well but not in the playlist, like I just said. It also works in the so called "Theatre Mode"
Please, help!

Xchange v3

Reply #9
Ok that solves my problem, thanks. How about changing the font in Spectrum and Info panel?

And any ways to export 5 preset custom configurations? Cos when I did something like reset all globals I lost all these custom presets

Xchange v3

Reply #10
(bon, comme d'ab, super!!!)

after testing a little I have my first question
is foo_covers absolutely needed ?
I had already problems with previous version 1.01 so I put it away
but now you asked to put it back and it's messing with elp and with my pretty pop up
cover dont show in pretty and in elp not all the covers show up

all fonts are in place,but all caption's 3 letters are too big so I see only 2 letters
ex: PL , CS , IM , SP  to downgrade the font ?

everything else seems to work very good indeed
already saved 2 panels config 

thank you for this amazing config

Xchange v3

Reply #11
i haven't explain in the quick manual that there is a button to change the orientation of the layout : vertical / horizontal

that allows more possibilities for your custom layouts




@xScaryKidx:

ELplaylist and PSS image path are from what you have set in foo_covers ...

btw, a tweak that can help you for ELPlaylist, enter ELP settings, and change the value of the vriable __FOO_COVERS__ from 1 to 0 as shown below



it will force the path to use the path set in ELP, just the variable below this one : __COVER_PATH__ modify it if necessary (for now, it search images titled folder.jpg stored in the music folder)

HTH

Xchange v3

Reply #12
(bon, comme d'ab, super!!!)

after testing a little I have my first question
is foo_covers absolutely needed ?
I had already problems with previous version 1.01 so I put it away
but now you asked to put it back and it's messing with elp and with my pretty pop up
cover dont show in pretty and in elp not all the covers show up

all fonts are in place,but all caption's 3 letters are too big so I see only 2 letters
ex: PL , CS , IM , SP  to downgrade the font ?

everything else seems to work very good indeed
already saved 2 panels config 

thank you for this amazing config


hey pepito !

send me a screenshot about your font pb please.

Xchange v3

Reply #13
Thank you so much for this release.  I love everything about it!

I just have one issue regarding flickering every ~7 seconds or so.  When playing a song, the play flickers for a split second as if something were being refreshed.  I had this issue with 1.01 as well.  You can see it most apparently in the volume slider.  The green to red spectrum flickers. 

I am under Vista x64. 

I'm just curious if this is normal or am I the only one experiencing it.

Thanks!

edit:
I have my artist pictures in the folder that holds the album, not in the album itself.  For example, c:\music\eagles.  How do I change the prefs/tools/covers to reflect that?

Xchange v3

Reply #14
...... I don't know what to say br3tt... Xchange is just perfect !! I don't know how we can ever repay you for all your hard work
Everything works like it should and the layout editor is just to cool
Thank You

Xchange v3

Reply #15
thank you for answering 

here the screenchot for the font problem (I saw in settings 12,maybe to lower ? )


there was only * at the end

to put here

[a href="http://img4.imageshack.us/my.php?image=image0043.png" target="_blank"]


my images are in every album folder,the first one is the name of artist.jpg like : Alicia Keyes.jpg and for the others as it comes
can you give me this line ?

I know,I am not very smart for coding

thank you

Xchange v3

Reply #16
This is astounding... Over 800 lines of code! The added functionality is remarkable, you've really outdone yourself.

I absolutely love this config!     

I have a couple suggestions / bug fixes:

On Windows Vista at 1280 x 800, I have a small bug in the window positioning. Here's how to reproduce: Change to full mode, maximize, change to mini mode, change back to full. When the window changes back to full mode, the window size and position are a bit off.

Thanks for the tooltip fix - the channel spectrum vis no longer hangs while seeking, but I think I found another similar bug. While scrolling the El Playlist (a somewhat long playlist - perhaps 500 tracks), the channel spectrum and seekbar both hang.

[EDIT]: Also, a question about the search buttons: How do I change the text sent to wikipedia? I'd like to append the string "(band)", so that a search for Boston doesn't return the city, for example.

Thanks again for all your work!!!

Xchange v3

Reply #17
Sometime some button (ex: ELP Playlist) don't show when I cuztomize... :-s


... I want to change default wallpaper to artist.jpg. How to??

Xchange v3

Reply #18
... I want to change default wallpaper to artist.jpg. How to??

Go into settings panel, and choose under
Select the background image when music is playing
artist image/not present show album art

Xchange v3

Reply #19
First of all, quart of a beer for you sir for the most impressive foobar customization
Second  thing, I would like to put a request - when component' tabs don't fit the narrow window, to put them in to a additional rows (imho two would be enough), or even move to side bar.
How it could look like:
[blockquote][/blockquote]
Present state:
[blockquote]
[/blockquote]

Xchange v3

Reply #20
edit:
I have my artist pictures in the folder that holds the album, not in the album itself.  For example, c:\music\eagles.  How do I change the prefs/tools/covers to reflect that?

evo3, in foo_covers try and add  this:
C:\Music\%artist%\%artist%.jpg
This should display the "Eagles.jpg" if you named the art work something else like artist.jpg then use
C:\Music\%artist%\artist.jpg
Let me know if it worked for you

Xchange v3

Reply #21
ok,
don't bother,I found my line for artist image display

$replace(%path%,%filename_ext%,)*.*

Xchange v3

Reply #22
This is astounding... Over 800 lines of code

So, I miscounted.  I was just looking at PSS per track. More like several thousand lines of code. You are a foobar god!

This config is superb!! 

Xchange v3

Reply #23
Darn. I must have done something wrong? The initial screen has two script error boxes on the left side, top and bottom, and the icon in the sentence "To continue, click this icon <missing icon!> in the top left corner."

I installed foobar2000 0.9.6.6 using the portable installation. extracted components-xchange_v2.zip to the components folder, copied the fonts to the Fonts folder, and extracted xchange into the Foobar2000 folder. The initial screen described above appears right after importing the FCL file.

Any idea what I did or didn't do?

Xchange v3

Reply #24
Darn. I must have done something wrong? The initial screen has two script error boxes on the left side, top and bottom, and the icon in the sentence "To continue, click this icon <missing icon!> in the top left corner."

I installed foobar2000 0.9.6.6 using the portable installation. extracted components-xchange_v2.zip to the components folder, copied the fonts to the Fonts folder, and extracted xchange into the Foobar2000 folder. The initial screen described above appears right after importing the FCL file.

Any idea what I did or didn't do?

Make sure your Xchange folder is in this path, for example. C:\Program Files\foobar2000\skins\xchange

 
SimplePortal 1.0.0 RC1 © 2008-2019