Skip to main content
Topic: foo_run 0.3.8 (Read 490023 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Re: foo_run 0.3.8

Reply #625
Hi,

using 0.3.8 and f2k 1.5b19 on win7 64bit (and this "problem" has been since I posted the first time in 2016)

The component runs smooth and loyal all the years,
but,
sometimes I get the error:
Code: [Select]
Run: Cannot execute
With ALL Programs I configured (about 70). No matter, if started via keyboard-shortcut or context-menu.

That "error" comes without anything which indicates me, what the cause could be, neither is it reproducable. I'm hunting it a few years now :-D but no success ;-(

Restarting f2k helps and everything works as expected.

Anyone experiencing similar or has an idea what could be the cause?

I just don't want to restart f2k, I think, everybody here can understand :-)


Re: foo_run 0.3.8

Reply #626
hi! is there any way to open a track playing in "Foobar2000" (from YouTube) in "VLC Media Player"? I need to clarify again, it's from YouTube... not a local file.

I was able to play local files with this command: vlc.exe "%_path%" ... but, I haven't had any sort of luck with YouTube tracks... it only opens "VLC", but doesn't play anything.

does a good soul around here know how to make this happen? ;o (oh.. and I'm using the component "foo_youtube" to play from YouTube! if that's important...)

Re: foo_run 0.3.8

Reply #627
hi! is there any way to open a track playing in "Foobar2000" (from YouTube) in "VLC Media Player"? I need to clarify again, it's from YouTube... not a local file.

I was able to play local files with this command: vlc.exe "%_path%" ... but, I haven't had any sort of luck with YouTube tracks... it only opens "VLC", but doesn't play anything.

does a good soul around here know how to make this happen? ;o (oh.. and I'm using the component "foo_youtube" to play from YouTube! if that's important...)
As you see on properties, filepath doesn't have protocol, I think thats why VLC rejected that, at least that also what happened with mpv here. create new menu, try add protocol before path, so it becomes https://"%path%"

Re: foo_run 0.3.8

Reply #628
hi! is there any way to open a track playing in "Foobar2000" (from YouTube) in "VLC Media Player"? I need to clarify again, it's from YouTube... not a local file.

I was able to play local files with this command: vlc.exe "%_path%" ... but, I haven't had any sort of luck with YouTube tracks... it only opens "VLC", but doesn't play anything.

does a good soul around here know how to make this happen? ;o (oh.. and I'm using the component "foo_youtube" to play from YouTube! if that's important...)
As you see on properties, filepath doesn't have protocol, I think thats why VLC rejected that, at least that also what happened with mpv here. create new menu, try add protocol before path, so it becomes https://"%path%"

oh. my. god.... that actually WORKED! ;DDD... thank you so, so much!!!

in case that anyone else reads this in the future, the command/path that I ended up using is this one: vlc.exe https://"%path%"

but... this is all thanks to arch21! he did the work here!:) (thank you very much!!)

Re: foo_run 0.3.8

Reply #629
How do I remove the final slash from this cmd?
Code: [Select]
r128gain -a -r -s -c 1 "$substr(%_path%,0,$strrchr(%_path%,'\'))"
results in
Code: [Select]
r128gain -a -r -s -c 1 "F:\Music\_Artists\The Chemical Brothers\1999 - Hey Boy Hey Girl\"
r128gain doesn't want trailing slashes, so I want this:
Code: [Select]
r128gain -a -r -s -c 1 "F:\Music\_Artists\The Chemical Brothers\1999 - Hey Boy Hey Girl"



Re: foo_run 0.3.8

Reply #630
Try:
Code: [Select]
r128gain -a -r -s -c 1 "$directory_path(%_path%)"


Re: foo_run 0.3.8

Reply #632
Trying to get mp3tag working.
It's been a while since I've run this but it worked when my mp3tag portable path didn't contain spaces.
Here's the command I'm trying to use:

Code: [Select]
"W:\Apps (Portable)\Music Apps\Mp3tag\Mp3tag.exe" "%_path%"

It throws this error:

Quote
Failed to execute service!
Commandline: W:\Apps
 
 
I think it's due to the fact the app is not in the C drive so I have to find a way to cd into it and this run the exe.

PS Florian the link: https://wiki.hydrogenaudio.org/index.php?title=Foobar2000:Components_0.9/foo_run is also returning a privacy error on chrome. I was trying to look up the help docs but can't because it also ends up in a 404 page.

Sorted with wrapping the ( and ) with '.

Code: [Select]
"W:\Apps '('Portable')'\Music Apps\Mp3tag\Mp3tag.exe" "%_path%"


Re: foo_run 0.3.8

Reply #633
^Check how you specify the path to the external .exe file.
Specify the path using "..." in the component settings window. The .exe file path and %path% must be in " " separately, as shown in your example.

Re: foo_run 0.3.8

Reply #634
Code: [Select]
explorer /select, "%_path%"

This will open directories ok.
How to send a wait between.

When I check the [ ] Wait option in the preferences, it returns this error.

Code: [Select]
Open Directories returned error code.

Commandline: explorer /select, "Z:\Music\_LOSSLESS\Z.I.P.P.O, Par Grindvik, Ritzi Lee, Echoplex, Jeroen Search\Collected Works Remixes (2015-06-08) [FLAC, 16-44.1, WEB] {INV007}\1.001. Z.I.P.P.O - Scrape (Pär Grindvik's Ocean Drive SS16 Remix).flac"



Re: foo_run 0.3.8

Reply #635
Hello everyone

For all those who use the Telegram messaging service, here I provide my foo_run code to be able to send their mp3s to the different chats or groups they have on Telegram desktop.

Label:
Code: [Select]
Send to Telegram
Path:
Code: [Select]
"E:\Apps\Apps Files\Telegram\Telegram.exe" -sendpath "$substr(%_path%,0,$strrchr(%_path%,'\'))%filename_ext%"

They just have to specify the path where they have the program installed (Telegram.exe), in my case I had to specify the full path because my installation is portable.

The next step would be to associate it with a key (optional), which by selecting the file and pressing that key will open the Telegram desktop application, and then we select the chat or group to which we want to send the mp3 and we send it.

I used a translator to explain this, since English is not my native language. I hope it is understood

I hope you find it useful and thank you very much

Re: foo_run 0.3.8

Reply #636
Hi there!
Why I can't open a file inside the mp3DirectCut with the below code?

"C:\P O R T A B L E S\AUDIO\mp3DirectCut\mp3DirectCut.exe" "%_path%"

Thanks in advance!

EDIT: Forget it ... I managed to open it, but before I had to open it through the Library. Only after that I managed to open it through the Playlist.
EDIT2: Many thanks for this component!!!!

Re: foo_run 0.3.8

Reply #637
FWIW, can anybody explain to me the purpose of using "%_path%" instead of just "%path%"?  I use the latter on all my Run Services property paths and everything works just fine.

Re: foo_run 0.3.8

Reply #638
%_whatever% is equivalent to $info(whatever)

%path% is an alias to %_path%, but does not mean that other info fields have similar aliases.

Re: foo_run 0.3.8

Reply #639
Thank you kode54.

Re: foo_run 0.3.8

Reply #640
Hello everyone.

I would like to send all the audio files selected in my playlist to a program, but every time I try, only one file (the first one)  is sent. Could someone tell me which command to send all selected files?

Thanks in advance!

Re: foo_run 0.3.8

Reply #641
Maybe try foo_run_group from here.
It is a japanese site. To download click the last button on the page (see attached).
Works perfect on my side for multiple selected playlist items, e.g. with youtube-dl.

Re: foo_run 0.3.8

Reply #642
Thanks for the help, but in my case it doesn't work as you would expect. It opens an instance of the program for each file and still does not load the file into the program.

Thank you anyway!

Re: foo_run 0.3.8

Reply #643
I found a solution for myself and I would like to share here:

Code: [Select]
"C:\Program Files\SpecificSoftware\SpecificSoftwareHere.exe" "$substr(%_path%,0,$strrchr(%_path%,'\'))"

That way, I can load all the files in the folder of the specific file I selected (playlist or library), into the desired program. That way meets what I intended.  :)

Re: foo_run 0.3.8

Reply #644
This may be a bug.

I'm having an issue where the window doesn't close after running it. Escape or clicking X or the Abort does not have an affect.

The only way to close it is to close FB.

The version of FB is the latest. v1.5

I'm trying to open a new tab in FreeCommander.

See here:


Here are my settings
Label: Open Directories in FreeCommander
Path: "W:\Apps '('Portable')'\FreeCommanderXE\FreeCommander.exe" /T /L="$replace(%_path%,%_filename_ext%,)"

 

Re: foo_run 0.3.8

Reply #645
Maybe it's waiting for the FreeCommander.exe process to terminate.

Re: foo_run 0.3.8

Reply #646
Maybe it's waiting for the FreeCommander.exe process to terminate.
 
 Ah, I never thought of closing FreeCommander as I thought it didn't make sense after all I'm sending the command to open it.

The solution was to:
1. Close FC
2. Reopen FC
3. Run the command again.

It appears FC needs to be already open otherwise there's some timing issues or something.

Is there any way to avoid this?

Re: foo_run 0.3.8

Reply #647
It's not so much a timing issue, as that the instance your run command starts decides to remain open as the persistent instance, rather than launching another instance.

Re: foo_run 0.3.8

Reply #648
Not sure I get you.

This issue arises when FreeCommander is not open so there are no instances of the app at the time of running the plugin.

Re: foo_run 0.3.8

Reply #649
Can someone tell my why VLC will not launch? I added a serice and the path I put in is "C:\Program Files (x86)\VideoLAN\VLC\vlc.exe" "%_path%", what did I do wrong?
https://hydrogenaud.io/index.php?action=dlattach;sa=tmpattach;attach=post_tmp_69229_306f4dc00a81aecb12120ad351ad28ee;topic=45223
https://hydrogenaud.io/index.php?action=dlattach;sa=tmpattach;attach=post_tmp_69229_9826f41f8f835edd6a5af7ed0d9282d7;topic=45223

 
SimplePortal 1.0.0 RC1 © 2008-2020