Skip to main content
Topic: 1.6 is unable to play mono and multichannel files with Default output mode (Read 450 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

1.6 is unable to play mono and multichannel files with Default output mode

1.6 beta 7 is unable to play mono files with Default output mode if Window's setting for soundcard is stereo. Unrecoverable playback error: Unknown error (88890002). If i manually add "Convert mono to stereo" to active DSP then it works. The same problem with multichannel.
No such problems with Case's WASAPI shared component and old DS mode.

Re: 1.6 is unable to play mono and multichannel files with Default output mode

Reply #1
Thanks for reporting.
Should be fixed in beta 9, please test.
Also, what exact version of Windows is this on?

Re: 1.6 is unable to play mono and multichannel files with Default output mode

Reply #2
Nothing has changed unfortunately. Still the same error. Windows 7 SP1.

Re: 1.6 is unable to play mono and multichannel files with Default output mode

Reply #3
I'm also getting the same error message on mono files (Unrecoverable playback error: Unknown error (88890002)), when using the default output.
I am also using Windows 7 SP1 (x64)

Re: 1.6 is unable to play mono and multichannel files with Default output mode

Reply #4
I personally do not get the errors when playing mono files. My realtek audio settings are set to stereo as well. I am running Windows 10 v1909.

Re: 1.6 is unable to play mono and multichannel files with Default output mode

Reply #5
The problem appears to have been Windows 7 specific.
Fixed in beta 10, thanks for reporting

 
SimplePortal 1.0.0 RC1 © 2008-2020