Skip to main content

Notice

Please note that most of the software linked on this forum is likely to be safe to use. If you are unsure, feel free to ask in the relevant topics, or send a private message to an administrator or moderator. To help curb the problems of false positives, or in the event that you do find actual malware, you can contribute through the article linked here.
Topic: Possible Bug in built-in DSP & KS (Read 1740 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Possible Bug in built-in DSP & KS

Following:

I have an Audigy 1 with Audigy 2 drivers installed. All works properly only the combination of Kernelstreaming (which is my favourite) and "Convert 2 Channels to 4 Channels" DSP gives me, if activated, a much louder and crackling output, total disturbed. Ok, I have no Audigy 2 but they who have one with Drivers 5.12.1.324 installed (newest update), is it the same thing for you? I have nothing activated, no CMSS, no Eax, Surroundmixer as Standart in the Center... a bug in DSP or a Driver problem? By the way, DirectSound and Waveout work properly with DSP activated... could also be Kernelstreaming itself with Drivers 5.12.1.324.... 

Edit: I have found the "Error". KS seems not to work properly if in Start // Configuration // System in the "Sounds and Multimedia" Tab the Setting for playback as "Headphone" is set. I set it back to "Quadrophine", now KS works properly!
Celeron 1300 Tualatin @ 1589, 512 MB Micronchip CL2, 0,5 TB HD, Audigy 2 ZX Platinum Pro, Sony MDS-JE530 DAC, Sony STR-GX 311 Ampifier, Sennheiser HD 570 Headphones, Creative Inspire T7700 7.1