Skip to main content
Topic: "Lazy" playback start from AV receiver (Read 4733 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

"Lazy" playback start from AV receiver

Hi. When I start audio playback with my PC which is connected with HDMI to AV receiver I miss about 1st second of audio which is especially noticeable from songs that start with beat. The only workaround I know for now is playing muted YouTube video in background.
Is there any tweek in Windows or something to make AV receiver "awake" for audio playback start?


Re: "Lazy" playback start from AV receiver

Reply #2
Thank you!

Re: "Lazy" playback start from AV receiver

Reply #3
I found even better, simpler and smaller program for this. You helped me to find it by providing me key words (silent stream).
Here it is if anyone else needs it: http://veg.by/en/projects/soundkeeper/



Re: "Lazy" playback start from AV receiver

Reply #6
There is an DSP plug-in made by Case especially for that slow initialing digital Receivers. Just install it, place it in your foobar2000 DSP-Chain and be happy. Download it at  http://www.saunalahti.fi/~cse/foobar2000/foo_dsp_pregap.fb2k-component

Does it work with WASAPI?

Yes, it does.  I use it when using WASAPI Exclusive Mode.

Re: "Lazy" playback start from AV receiver

Reply #7
A question; will all/any of these components do the same thing with USB output?
Or is there an equivalent for USB?

 

Re: "Lazy" playback start from AV receiver

Reply #8
A question; will all/any of these components do the same thing with USB output?
Or is there an equivalent for USB?
Try Sound Keeper. Pregap should also work I think.

 
SimplePortal 1.0.0 RC1 © 2008-2018