Skip to main content

Notice

Please note that most of the software linked on this forum is likely to be safe to use. If you are unsure, feel free to ask in the relevant topics, or send a private message to an administrator or moderator. To help curb the problems of false positives, or in the event that you do find actual malware, you can contribute through the article linked here.
Topic: LAME Problem Sample at -V 0 (Read 1980 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

LAME Problem Sample at -V 0

Hi everyone, I'm a new user here but a long time reader of the forums.  :)

I was encoding some music to -V 0 using LAME 3.100 and after listening back to a particular song I noticed some artifacts that were easily ABXable. After trying out some other options, it seems that LAME has trouble with this particular sample at higher bitrates. I thought it would be worthwhile to post it here and see if others can hear what I'm hearing so easily, and also because I know some LAME developers are here on the forums as well.

Here's my ABX report when trying to distinguish between lossless and -V 0:
Code: [Select]
foo_abx 2.0.5 report
foobar2000 v1.4.1
2019-01-28 14:13:16

File A: 3x2Exit.flac
SHA1: 0278c6e16712772866ed70f306d2574296f34cf3
File B: 3x2Exit.mp3
SHA1: 487ab77768335a9baea3b6f0325369ecdab0d127

Output:
DS : Primary Sound Driver
Crossfading: NO

14:13:16 : Test started.
14:13:24 : 01/01
14:13:32 : 02/02
14:13:40 : 03/03
14:13:50 : 04/04
14:14:11 : 05/05
14:14:19 : 06/06
14:14:27 : 07/07
14:14:35 : 08/08
14:14:42 : 09/09
14:14:50 : 10/10
14:14:50 : Test finished.

 ----------
Total: 10/10
Probability that you were guessing: 0.1%

 -- signature --
ba2fea21af67465a4caa7f20fa38ea8728270873

 
SimplePortal 1.0.0 RC1 © 2008-2021