Skip to main content

Topic: enhAacPlusEnc does not allow SBR at br 44100+ ‘No valid configuration’ (Read 2097 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
  • wowrz
  • [*]
enhAacPlusEnc does not allow SBR at br 44100+ ‘No valid configuration’
when i do:
enhAacPlusEnc_mono.exe        test1.wav          out.3gp  12000 m
enhAacPlusEnc_mono.exe        test1.wav          out.3gp  16000 m
enhAacPlusEnc_mono.exe        test1.wav          out.3gp  24000 m
enhAacPlusEnc_mono.exe        test1.wav          out.3gp  32000 m

are OK....
BUT
When i do the br of 44100 or 48000 , 64000,96000

it failed....>.<
=========================

No valid SBR configuration found....... 

=========================
what's the problem with that????

  • lvqcl
  • [*][*][*][*][*]
  • Developer
enhAacPlusEnc does not allow SBR at br 44100+ ‘No valid configuration’
Reply #1
When i do the br of 44100 or 48000

br not sr

I mean, why do you want to set bitrate to 44100 bps?
  • Last Edit: 25 June, 2012, 05:58:32 AM by lvqcl

  • wowrz
  • [*]
enhAacPlusEnc does not allow SBR at br 44100+ ‘No valid configuration’
Reply #2
i want to encode the (44.1 KHz ,mono,CD quality music ) to AAC.3gp at different br

Because this is my master project.  ..

  • Garf
  • [*][*][*][*][*]
  • Developer (Donating)
enhAacPlusEnc does not allow SBR at br 44100+ ‘No valid configuration’
Reply #3
40kbps for a mono file is simply too much for SBR to be useful. (Equivalent to 80kbps stereo - SBR just makes no sense at that bitrate)

You are also confusing sampling rate with bitrate as the posters before already pointed out.
  • Last Edit: 25 June, 2012, 06:38:45 AM by Garf

  • wowrz
  • [*]
enhAacPlusEnc does not allow SBR at br 44100+ ‘No valid configuration’
Reply #4
I think i made a mistake...
thanks to everybody ~