Skip to main content

Topic: Issues with ASX streams (Read 18940 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
  • Dvvarf
  • [*]
Issues with ASX streams
Reply #50
Beta6 is out and no workaround for my problem (info for http://cluster.quantumart.ru/broadcast/def...dia=station2000 stream)... Is there a way to fix it it or i just should stick with mslive?
  • Last Edit: 29 December, 2009, 06:22:44 PM by Dvvarf

  • Peter
  • [*][*][*][*][*]
  • Administrator
Issues with ASX streams
Reply #51
Beta6 is out and no workaround for my problem (info for http://cluster.quantumart.ru/broadcast/def...dia=station2000 stream)... Is there a way to fix it it or i just should stick with mslive?

Please complain at the radio station administrator, they use custom metadata field names instead of ones defined in the Windows Media SDK.
  • Last Edit: 30 December, 2009, 06:21:14 AM by Peter

  • Dvvarf
  • [*]
Issues with ASX streams
Reply #52
Please complain at the radio station administrator, they use custom metadata field names instead of ones defined in the Windows Media SDK.

Does that mean that WMP also uses these custom names?
P.S. Please, don't think that I'm trying to be impolite, I highly appreciate your work and I dont want to use this mslive plugin that just started to crush foobar sometimes. And unfortunately, its impossible to complain about this stream, because, though its being translated explicitly, it is not meant to be played with normal player, but with flash player provided by station. Also my posts could be dense, because I'm not too good at English.

  • hechacker1
  • [*]
Issues with ASX streams
Reply #53
Ok, so I have done extensive work on my perl script that just returns the asx generated by Clear Channel radio streams (asx, mms).

Here is the asx as passed by clearchannel:

http://ordorica.org/tune.pl?station=kfi640

Yes, I tried changing the content type to:
video/x-ms-as

But it doesn't make a difference for foobar. For the purpose of letting you read the script in the browser I don't have a content type set.

So looking at the asx ClearChannel returns, can you tell me what needs to be fixed? I have a subroutine that tries to fix their asx to be more xml like:

   '&' => '&',
   '<' => '&lt;',
   '>' => '&gt;',
   '"' => '&quot;'

But doing that change doesn't help foobar load. I also tried just changing the ampersand with no luck. Is some part of the clearchannel asx broken or needs to be rewritten to work with foobar?

Thanks if you can take a look at it. Otherwise I will just have to stick with mslive or use vlc.

I also tried changing my script to 302 redirect foobar2000 to a generated asx file linux (ordorica.org/tune.asx), but it made no difference.
  • Last Edit: 09 January, 2010, 01:38:02 AM by hechacker1

  • kode54
  • [*][*][*][*][*]
  • Administrator
Issues with ASX streams
Reply #54
Here is the asx as passed by clearchannel:

The quotes are fine, as are the angle brackets. You just need to replace the ampersands with entities. In the links. Otherwise, they're not valid. (Unless, somehow, those links actually contain <> or ". Which I doubt.)

  • hechacker1
  • [*]
Issues with ASX streams
Reply #55
Here is the asx as passed by clearchannel:

The quotes are fine, as are the angle brackets. You just need to replace the ampersands with entities. In the links. Otherwise, they're not valid. (Unless, somehow, those links actually contain <> or ". Which I doubt.)


Ok, I have cleaned up ClearChannel's asx by removing leading and trailing whitespace, and changed & -> &amp;.

See it here:
http://ordorica.org/tune.pl?station=kfi640

mslive can play the new asx returned ok. So can vlc.

But foobar2000 beta6 just says "unsupported file format."

I also tried changing the content type:
#print "Content-Type: video/x-ms-as; charset=iso-8859-1\n\n";
#print "Content-Type: video/x-ms-as\n\n";

I tried with iso-8859 as suggested by this site:

http://www.trollied.org/~blimey/blog.php?i...2008:1203026794

But it made no change for foobar.

Any other suggestions? Finally, is there a way to disable that warning that my components are unsupported?

Thanks

EDIT: I had my script generate an .asx file and host it on my website:
http://ordorica.org/tune.asx

It only gets generated if you call this first:
http://ordorica.org/tune.pl?station=kfi640

And using this I can open a location (CTRL+U) to the .asx and foobar does load and play it!

So it seems foobar has a problem with loading from the content returned from the script itself.
  • Last Edit: 09 January, 2010, 07:30:41 PM by hechacker1

  • hechacker1
  • [*]
Issues with ASX streams
Reply #56
Bump: Because I'm pretty sure the ASX is okay, but it still doesn't work with Foobar 1.0.1.

Alternatively: I am happy to use the mslive input plugin, but could we please get the option to prevent Foobar from nagging about it every time I open Foobar2000?

EDIT: The author of the mslive plugin renamed it to msl to get around the nag. I still wish for an option though.
  • Last Edit: 15 March, 2010, 08:46:41 PM by hechacker1

  • joelzhao
  • [*][*]
Issues with ASX streams
Reply #57
I find a very strange situation, when I add the asx--"http://www.voanews.com/wm/live/newsnow.asx"--which I downloaded to my HDD, it runs well for a period time, but if change to another station and return this station, then it can't playback, and display the message: Unable to open item for playback (IWMReader::Open failed : 拒绝访问。  (0x80070005)):
And the stranger thing is if I add this asx file once again, the situation will occur again. I try this asx file in the media player, it runs well.

  • joelzhao
  • [*][*]
Issues with ASX streams
Reply #58
Does anybody notice that the stream played by FB seems slower - always several seconds - than by media player? Who knows the reason?

  • Brazil2
  • [*][*][*]
Issues with ASX streams
Reply #59
What kind of tags and not displayed where? Any specific stations where I can see this behavior?

I'm not getting the Artist and Title tags from these streams:
http://wms.absoluteradio.co.uk/absoluteradio.co.uk/a8_hi
http://wms.absoluteradio.co.uk/absoluteradio.co.uk/vc_hi

It's displaying twice the name of the radio instead.
However it's working fine with AIMP. Any thoughts ?

  • Brazil2
  • [*][*][*]
Issues with ASX streams
Reply #60
So, does anyone know a tagged WMA stream which is working fine on foobar ? Or is it still a known missing feature ?