Skip to main content

Notice

Please note that most of the software linked on this forum is likely to be safe to use. If you are unsure, feel free to ask in the relevant topics, or send a private message to an administrator or moderator. To help curb the problems of false positives, or in the event that you do find actual malware, you can contribute through the article linked here.
Topic: foo_logitech_lcd (Read 147258 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

foo_logitech_lcd

Reply #200
Quote
now it works, seem it depends from time to time, 2 days ago, it worked for some time too then stopped, dunno...
...
It disappeared again, reopening foobar makes it appear again, so maybe it can help you to find what do cause this. thanks!

Thanks for the updates guys! (All of them  - FYI, edit button should appear in bottom right hand corner of your posts - as long as you are logged in.) All information is useful

Argh! Intermittent bugs are the worst!  Though given what you have said (and what's in the console log you provided) I'm starting to think the Logitech driver is not behaving properly (much like cyde's issue) :S For the record, the console log shows my initial theory was incorrect.

On a hunch you (or anyone with these issues) might want to turn on the components V-Sync option - it might help (at the cost of some additional processor usage). Let me know if that changes things at all.

Quote from:  link=msg=735674 date=0
btw, is there a way to see the volume of windows on it? would be handy when you move the wheel on the g19/g15.

Volume display is not part of the component, no. However the LCD itself (G15 at least) has a volume display - but the chances of it working seem pretty random - sometimes it works for me, sometimes it doesn't (and it doesn't appear in any of the lists of apps for the LCD). When it does work it seems only to represent system volume though - not sure if that's quite what you were after.

foo_logitech_lcd

Reply #201
hey,

nop, v-sync doesnt help, foobar lcd still disappear from running task on my g19

foo_logitech_lcd

Reply #202
D'oh! Was hoping otherwise.

Thanks for letting me know - I suggest going back to version 0.5.2 for now then and I'll try to figure out why this is happening.

foo_logitech_lcd

Reply #203
I found that after upgrading my Graphics card to ATI Radeon HD6950, with Catalyst driver suite 10.2, the driver consistently stops responding (In windows 7 a bubble pops up Display driver had stopped responding) and the screen flickers once, when this plugin is installed. I've tried both version 0.55 and 0.52. Also Foobar would work but crash on exit afterwards. I have tried disabling all other plugins except this one and tried without, and I can confrim the LCD plugin is the culprit.

I was using Foobar 1.1 but now I am running 1.1.2 beta 1 and same problem

foo_logitech_lcd

Reply #204
I found that after upgrading my Graphics card to ATI Radeon HD6950, with Catalyst driver suite 10.2, the driver consistently stops responding (In windows 7 a bubble pops up Display driver had stopped responding) and the screen flickers once, when this plugin is installed. I've tried both version 0.55 and 0.52. Also Foobar would work but crash on exit afterwards. I have tried disabling all other plugins except this one and tried without, and I can confrim the LCD plugin is the culprit.

I was using Foobar 1.1 but now I am running 1.1.2 beta 1 and same problem

Sounds like someone got a nice present!

Sorry you are having problems with it and the component  but, thanks for doing all that work to find out the cause.

Sadly it sounds very much like an ATI driver bug (ATI & OpenGL have never really been the best combination - and the component does use OpenGL is a rather unusual (although entirely legitimate) way).

Disabling Hardware Acceleration in the component should fix the issue - alternatively trying a newer or older driver version may help. I'm afraid I don't think there is anything I can really do about it from a code side, but as ever I will have a look. For the record I am considering a change to DirectX (just that OpenGL is easier for simple 2D stuff).

Oh you also might want to take it up with ATI.

foo_logitech_lcd

Reply #205
annihilator, are you using 10.2, or 10.12? if the former, does upgrading to the latest drivers work?
i've an ati 4870, running 10.12 on win7 without any problems.
EDIT:
using the 1.1.2 beta as well, first beta 1, but now beta 2 (it's out, go get it).


jado/ectotropic,
the volume bar should work fine if you have "logitech media display" enabled, and allow it to force itself to foreground (be sure to have "immediate display of high priority items" checked too).
it also handles the media players parts, but since you're not using any of them, that won't interfere.

ectotropic, i was wondering if you could implement some kind of word wrap.
i have lyrics for some of my more important songs saved in a tag, and foo_logitech_lcd displays them just  fine. however, since the width of the lines is usually longer than can be displayed on the g19 screen, i have to enable both horizontal and vertical scrolling. this makes it pretty much unreadable since it's usually timed wrong, because it scrolls both at the same time.
some kind of word wrap would mean you'd just have to enable vertical scrolling, which would be just fine.

foo_logitech_lcd

Reply #206
Hey.

I recently switched from my G15 1st Edition to a G510, and since then foo_logitech_lcd won't work.
I use the new "Logitech Gaming Software", but it worked with the G15 just fine.
Right after I switched, foo_logitech_lcd just stopped to appear on my display. It doesn't turn up by switching between applets and neither on track change. It's like it's just not there.
Switching to 0.5.2 didn't help either.

foo_logitech_lcd

Reply #207
i know this may be the wrong place to ask but since we are already talking about logitech gaming keyboards im going to go ahead and ask anyway.. i bought the g110 since i never really needed the lcd on the newer keyboards. i was wondering if there was a way to get the volume wheel and mute button to work in foobar. i was quite disappointed to find that it wouldnt work for me. its not even adjusting the main windows volume in winxp. however i found out that it works just fine in winamp but i dont really like winamp because for some reason it would keep crashing on me.

anyway i can get the play/pause,stop,previous,next buttons to work with fb2k. its just the mute and volume wheel that wont work. i already have all the latest logitech software and drivers.

foo_logitech_lcd

Reply #208
Firstly, Happy New Year all!

Secondly...
Quote from: azgarth link=msg=0 date=
the volume bar should work fine if you have "logitech media display" enabled,

Ahhhhh - that makes sense. Thanks for that.

Quote from: azgarth link=msg=0 date=
ectotropic, i was wondering if you could implement some kind of word wrap.

Word wrap should be possible - but might need some significant reworking of the text code (it was not something I'd ever thought would be of use). I'll look into it though - might be easier than I think! 

Quote from: drfakeacc link=msg=0 date=
I recently switched from my G15 1st Edition to a G510, and since then foo_logitech_lcd won't work.
I use the new "Logitech Gaming Software", but it worked with the G15 just fine.
...
Switching to 0.5.2 didn't help either.

From what little information I have been able to find out, it seems that the new software is responsible for issues with the component not displaying. The fact that v0.5.2 seems to work for some people while the newer version does not seems to be purely down to luck  If you can I'd suggest using the legacy drivers for the time being. I've emailed the Logitech SDK team - just waiting on a response. FYI the new drivers are suffering from a lot of teething problems - there are a great deal of bugs listed on the support forums, so you might be better off with the legacy software anyway. If the G510 can't use the legacy software, I'm not sure what else you can do to get it to work - sorry

Quote from: defurious link=msg=0 date=
i can get the play/pause,stop,previous,next buttons to work with fb2k. its just the mute and volume wheel that wont work. i already have all the latest logitech software and drivers.

I can't help you with this I'm afraid - but if it isn't working with Windows it sounds like some setting in the drivers/windows is wrong (I'd guess Winamp is doing something special for the wheel). You might want to try asking in the Logitech Support forums - they will be better able to help I imagine. (If you get it to work for XP in general it should work for foobar too!)

foo_logitech_lcd

Reply #209
Firstly, Happy New Year all!

From what little information I have been able to find out, it seems that the new software is responsible for issues with the component not displaying. The fact that v0.5.2 seems to work for some people while the newer version does not seems to be purely down to luck  If you can I'd suggest using the legacy drivers for the time being. I've emailed the Logitech SDK team - just waiting on a response. FYI the new drivers are suffering from a lot of teething problems - there are a great deal of bugs listed on the support forums, so you might be better off with the legacy software anyway. If the G510 can't use the legacy software, I'm not sure what else you can do to get it to work - sorry

Well, I'm fine with the old software, the only drawback seems to be that the keyboard light isn't as adjustable as it is with the new software.
But i already figured that it crashes a lot, and the applet for WMP doesn't seem to work either. Strangely, both, foo_logitech_lcd and the build in one worked finde yesterday, for whatever reason.

So you might consider looking into the code anyways, Logitechs update politics are lieky as worse as Creatives. It would be very nice if you'd attempt to fix that yourself, this great component is one of my foobar essentials.

foo_logitech_lcd

Reply #210
So you might consider looking into the code anyways, Logitechs update politics are lieky as worse as Creatives. It would be very nice if you'd attempt to fix that yourself, this great component is one of my foobar essentials.

I'm happy you find the component so useful! I'm definitely going to continue to look into the problem and see if I can find a solution, but it looks pretty unlikely. I don't know how good Logitechs update policy is, but they seem to be pretty good with communication (albeit a little slow), so I hope that even if there is no update soon I will get a response from them with some information.

I'll let you know as soon as I have any news!

foo_logitech_lcd

Reply #211
defurious, about the media keys, are you sure you have the keys set properly in foobar, and have them set globally? i've had them mess up a while back after i installed the drivers for my g15 (before i used the g19), and a simple re-binding solved it.
try it out, see if it helps.

foo_logitech_lcd

Reply #212
This foobar component doesnt work with new Logitech Gaming Software (version 7.00.291). What now? :(

foo_logitech_lcd

Reply #213
This foobar component doesnt work with new Logitech Gaming Software (version 7.00.291). What now?

Hi - this is a known issue. Sadly the problem lies with the Logitech software and there is nothing I can do to fix it. I've contacted them, but have had no response yet. There are a large number of known issues with the new Logitech software, so I assume they are working on fixing them all. Hopefully they get something done soon though!

In the mean time the solution is to use the old software (which is still available from the website).

Hope that helps - sorry for the inconvenience!

foo_logitech_lcd

Reply #214
This foobar component doesnt work with new Logitech Gaming Software (version 7.00.291). What now? :(

Hi - this is a known issue. Sadly the problem lies with the Logitech software and there is nothing I can do to fix it. I've contacted them, but have had no response yet. There are a large number of known issues with the new Logitech software, so I assume they are working on fixing them all. Hopefully they get something done soon though!

In the mean time the solution is to use the old software (which is still available from the website).

Hope that helps - sorry for the inconvenience! :)


Logitech support is really bad, so do not count on them. I spend day, looking, clicking, doing some things and in this moment foo_logitech_lcd working fine with new software (7.00.291) :) Ive reset computer and after it when foobar started, my G19 LCD show nice album cover + track info + etc. But im not sure what Ive done XD. So you can try easy steps, propably it should work:

Run Windows Media Player, then click some configuration (but you dont need to make it defult player for any files). Next step - turn on 'Logitech Media Display' on Logitech LCD. Ive never used WMP before, and earlier when Ive tried to turn on 'Logitech Media Display' my Logitech Gaming Software always crashed. So maybe WMP or 'Logitech Media Display' need to configure anything? So then, you can close WMP and just run Foobar - plugin foo_logitech_lcd should work (hope so).

So try to do it, and post please here, if it works. On my G19 everything working great :)


PS
This new software sux for sure, it is very unstable. Ive hope that Logitech will give some updates soon.


EDIT:
Strange thing is, that when im using now play/stop/prev/next buttons on G19 for 2 seconds it show me background of 'Logitech Media Display' with old info from WMP (with info about song which i was playing in WMP). But after this 2 seconds Foobar plugin is back on top on showing info from foobar. I suspect that foo_logitech_lcd is using in some way the engine of 'Logitech Media Display', am I right?

foo_logitech_lcd

Reply #215
Quote from: Rhaziel link=msg=0 date=
Logitech support is really bad, so do not count on them.

Yeah, they are not best support team in the world, however I've had success talking to them in the past, so fingers crossed. Given how many issues have been generate by the new software I'm not expecting anything soon (I suspect they are very busy trying to fix things as we speak!).

Quote from: Rhaziel link=msg=0 date=
I spend day, looking, clicking, doing some things and in this moment foo_logitech_lcd working fine with new software (7.00.291) 
...

I've not yet fully tested what you have suggested, but from other feedback I have received it does seem that for some people there is a "trick" to getting it to work. Unfortunately, for others it appears nothing helps and for yet others it is entirely random.

Interesting that you mention the 'Logitech Media Display' though - makes me wonder if settings for that are part of the issue. Interesting. Would certainly be good to know if that continues to help - and if it helps others.

Quote from: Rhaziel link=msg=0 date=
This new software sux for sure, it is very unstable. Ive hope that Logitech will give some updates soon.

Agreed. I'm all for making software nicer and easier to use, but I think they really messed this one up. Not only is the software pretty rubbish and hellishly unstable - the SDK has not been updated (despite the software seeming to return different error codes) and they have removed the ability to run emulators (which is very, very useful for developers). 

To be fair though, from what I have been able to work out I think the software team at Logitech is very, very small. (I think it might be only 2 developers for all their products.)

Quote from: Rhaziel link=msg=0 date=
Strange thing is, that when im using now play/stop/prev/next buttons on G19 for 2 seconds it show me background of 'Logitech Media Display' with old info from WMP (with info about song which i was playing in WMP). But after this 2 seconds Foobar plugin is back on top on showing info from foobar. I suspect that foo_logitech_lcd is using in some way the engine of 'Logitech Media Display', am I right?

Nope - foo_logitech_lcd uses none of the 'Logitech Media Display' engine (in fact it doesn't even use the "EZ SDK", just the low level API), so really not sure what is going on there

Anyway, thanks for the information - very much appreciated. Hopefully others can make use of it and at least get the component working again!

foo_logitech_lcd

Reply #216
Just installed the Logitech Gaming Software v7.00 and your plugin seems to be working fine on my G19
Hoping this version will be more stable, cause 6.xx would crash every few days, requiring me to power off my keyboard(!), and restarting lcdmon and lcdcore.

foo_logitech_lcd

Reply #217
Quote from: Jerre link=msg=0 date=
Just installed the Logitech Gaming Software v7.00 and your plugin seems to be working fine on my G19
Hoping this version will be more stable, cause 6.xx would crash every few days, requiring me to power off my keyboard(!), and restarting lcdmon and lcdcore.

Sorry for delayed response - been pretty hectic round here recently! Glad to hear it's working for you - hope it remains that way. As for stability - it's certainly not as stable as the old v3 drivers  but mostly it seems to be not that bad for me!

For anyone still using the old drivers or having problems with the new drivers and foo_logitech_lcd, after some testing I think I've discovered a way to make it work a better.
  • As discovered by Rhaziel, make sure the Logitech Media Display is enabled - it should not interfere with foo_logitech_lcd, but for some reason seems to help it
  • Disable  the foo_logitech_lcd options that put the display into the background (i.e. disable "To Background On Stop/Pause" and "Background Mode")

Obviously these are not ideal "fixes", but from my experience they seem to allow the component to work correctly all the time, though the loss of the options is really annoying. For people who require those options that do not work with the new drivers I suggest sticking with the old drivers.

In other news - still no response from Logitech

Edit: added missing word

foo_logitech_lcd

Reply #218
Hello everyone
I am new to this forum
If my explanation is not good is because I am Spanish is translated
First, that is excellent work congratulations
I would if it could be showing the list of mp3 with cover in G19
regards 

 

foo_logitech_lcd

Reply #219
Quote from: novax1 link=msg=0 date=
Hello everyone
I am new to this forum
If my explanation is not good is because I am Spanish is translated  First, that is excellent work congratulations  I would if it could be showing the list of mp3 with cover in G19  regards 

Thanks!

List of mp3 with covers is similar to another request I've had - so seems to be something people would like. I'll try to add it - but I'm not sure if I can get the info I need from the main app. We shall see.

So - added to the list of things to do.

BTW - seems you posted this question twice, which is against the rules (as it happens the mods deleted the wrong one).

For everyone else - I am still here (just!) - and the plugin in not dead. Just in case you were worried

foo_logitech_lcd

Reply #220
Hello
ectotropic It would be possible to show volume and G19
colored background with the option Sheer to show the clear cover of titles mp3
thanks and greetings

foo_logitech_lcd

Reply #221
Hi!
Quote from: novax1 link=msg=0 date=
to show volume

The volume can already be shown - although not by the component. If you enable the built in Logitech Media Display component, any time the volume is changed, it should show. I'm not sure it is possible to get the required volume information from foobar or Windows in order for my component to be able to do anything similar.

Quote from: novax1 link=msg=0 date=
colored background with the option Sheer to show the clear cover of titles mp3

Sorry - I'm not sure I quite understand what you want  Do you mean you would like to show the background colour "through" (at the same time as) the track covers? (I'd probably called it "transparent" or "translucent" track covers.) If so then, yes, that should be easy to add. If not then can you try to explain more please?

Hope that helps!

foo_logitech_lcd

Reply #222
I show a picture of how the text is
if you can cover the image with a certain color "transparent" or "translucent"
The text would better to show



foo_logitech_lcd

Reply #223
Quote from: novax1 link=msg=0 date=
I show a picture of how the text is

Ahhhhh! Ok I understand now! Yes, that should be easy to do. Will add it to my ever growing list of things to implement!

foo_logitech_lcd

Reply #224
Thank you very much for implementing this into foobar without having 3rd-party apps. This is very handy. Coming from winamp, I didn't realize how much I had used the LCD until now.

The configuration for everything is top notch as well! This is a really great app and I appreciate what you've done with it. (I'm using a Logitech G15 v2)

 
SimplePortal 1.0.0 RC1 © 2008-2021