Skip to main content

Topic: WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0 (Read 9497 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
  • DARcode
  • [*][*][*][*][*]
  • Members (Donating)
WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0
WavPack 4.75.2 -b384hx6cmv/qaac 2.55 -V 100

  • GeSomeone
  • [*][*][*][*][*]
WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0
Reply #1
Thank you.
I'll quote the WavPack hi-lights from your change log:
  • Added: Support for burning APE/FLAC/WV files with an embedded CUE sheet as if they were normal image files.
  • Added: Support for 'WavePack' files (*.wv) in the 'Create CD CUE File' window.
In theory, there is no difference between theory and practice. In practice there is.

  • bryant
  • [*][*][*][*][*]
  • Developer (Donating)
WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0
Reply #2
Yes, DC, thanks for this! 

I will have to play around with ImgBurn a little and add it to the list of WavPack supported apps (it looks pretty nice).

David

  • DARcode
  • [*][*][*][*][*]
  • Members (Donating)
WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0
Reply #3
Yes, DC, thanks for this! 

I will have to play around with ImgBurn a little and add it to the list of WavPack supported apps (it looks pretty nice).

David

You'll discover it's a brilliant tool, also used as (external) burning engine by a few commercial apps (prolly the most famous of which is DVDFab).
I've already alerted the dev it's actually WavPack as opposed to WavePack.
WavPack 4.75.2 -b384hx6cmv/qaac 2.55 -V 100

  • bryant
  • [*][*][*][*][*]
  • Developer (Donating)
WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0
Reply #4
It looks like some people are having trouble with this over on the Reaper forums. Has anyone else seen this (I haven't had a chance to try it yet):

http://www.cockos.com/forum/showthread.php?t=19859

Thanks!

  • jeffster
  • [*]
WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0
Reply #5
Hi,

FWIW, I got that same error message as in the thread you linked to.
Also had other errors while testing, and in the only Wavpack burn that completed successfully there was a dropout (a few seconds silence) near the beginning of the first track on playback (lucky I'm using cd-rw's for testing).

It made me wonder if the DS filter could be buggy, since similar tests with flac files were okay.

I wasn't a fan of decoding and burning on-the-fly before this, and now will probably just decode to wav first in the future, for peace of mind. Otherwise I like ImgBurn.
  • Last Edit: 06 April, 2008, 04:52:53 AM by jeffster

  • DARcode
  • [*][*][*][*][*]
  • Members (Donating)
WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0
Reply #6
Version 2.4.2.0 is out and it includes the following fix:
Code: [Select]
Fixed: WavPack files were not being decoded during burning, they were being read as if they were PCM/RAW audio files.
WavPack 4.75.2 -b384hx6cmv/qaac 2.55 -V 100

  • gl.tter
  • [*]
WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0
Reply #7
Author of -Wavpack4Wavelab- and -CheckWavpackFiles-

  • gl.tter
  • [*]
WavPack support in ImgBurn 2.4.1.0
Reply #8
Are there any plans to rip straight to Wavpack + cue?  And does the ImgBurn audio ripping engine compare to EAC in accuracy?
Author of -Wavpack4Wavelab- and -CheckWavpackFiles-