Skip to main content

Topic: foo_audioscrobbler 1.4.7 (Read 738105 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
  • marc2003
  • [*][*][*][*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #975
@revenant. not possible

@sylla, you already can do that with a little trickery. for example, in the artist field, you can tell it submit nothing if the file is an audiobook. the component will refuse to scrobble something with a blank field. now i have no idea how audiobooks are differentiated from other files so this is just something random

Code: [Select]
$if($stricmp(%genre%,audiobook),,[%artist%])


you can check the console after starting playback and you should see this....

Quote
Audioscrobbler: Skipping track due to missing artist or title info.

  • sylla
  • [*][*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #976
@sylla, you already can do that with a little trickery. for example, in the artist field, you can tell it submit nothing if the file is an audiobook. the component will refuse to scrobble something with a blank field. now i have no idea how audiobooks are differentiated from other files so this is just something random

Code: [Select]
$if($stricmp(%genre%,audiobook),,[%artist%])


you can check the console after starting playback and you should see this....

Quote
Audioscrobbler: Skipping track due to missing artist or title info.


That's smart, thanks.

foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #977
audioscrobbler 1.4.7 didn't work with v1.1.6

  • marc2003
  • [*][*][*][*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #978
audioscrobbler 1.4.7 didn't work with v1.1.6


yes it does. have you checked the console for errors? check file>preferences>tools>audioscrobbler and make sure you've entered your username and password correctly.

foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #979
audioscrobbler 1.4.7 didn't work with v1.1.6


yes it does. have you checked the console for errors? check file>preferences>tools>audioscrobbler and make sure you've entered your username and password correctly.



yes, i check it many times. still won't work. "Audioscrobbler: Still awaiting handshake."

  • plinni
  • [*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #980
seems last.fm has some issues with their servers. otherwise some of my friends can still scrobble using normal scrobbler.

  • Joffi
  • [*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #981

foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #982
Hello, folks.  I've got a foo_audioscrobbler problem.  It doesn't scrobble.  It repeatedly returns the following two errors:

Quote
Audioscrobbler: Handshake failed: Bad user/password. Please correct the user/password information you have provided.
Audioscrobbler: Handshake failed.


Quote
Audioscrobbler: Handshake failed: The system time is far off. Please correct your system time.
Audioscrobbler: Handshake failed.


...the first error occurs more frequently than the second.
...the username and password are absolutely valid, I have checked this at least four million times.
...the system time on this computer is completely accurate.

pertinent details:

- the Foobar installation on this computer is new, and was cloned from a previous installation on a different computer; I did this by replacing the standard %appdata%\foobar2000 folder with my own custom files
- everything else works fine; I should mention that foo_softplaylists is completely functional with the same Last.FM account
- foo_audioscrobbler seems to have no problem keeping a record of tracks played, whether submitted through foo_dop or played through Foobar directly; it only breaks down when it tries to submit the tracks to Last.FM

things I tried already that did not work:

- changing the Last.FM password to a string with no numbers or special characters
- attempting to connect with a different Last.FM account
- deleting, reinstalling, and resetting the foo_audioscrobbler component

...anyway, this problem has given me a lot of grief, and I thought someone here might know how to fix it.  Just trying to set up Foobar for my sister, but nothing's ever simple.

Thanks in advance for any help!  Cheers.

  • Myren
  • [*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #983
a lot of my streams end up with tracks like the following in last.fm:
[unknown] – atmos--twin_reaction

any possibility you'd be willing to try & break up & parse these strings?

  • neothe0ne
  • [*][*][*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #984
Quote
Audioscrobbler: Handshake failed: The system time is far off. Please correct your system time.
Audioscrobbler: Handshake failed.


...the system time on this computer is completely accurate.

In my experience you need to be looking at your System BIOS, not Windows.

foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #985
In my experience you need to be looking at your System BIOS, not Windows.


The system time as represented by the BIOS is accurate, just checked.  Thanks for getting back to me. 

Any other ideas?

  • Jwen
  • [*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #986
"Audioscrobbler: Handshake failed: Bad user/password. Please correct the user/password information you have provided.
Audioscrobbler: Handshake failed."

I had to change my password and use the computer generated one. Weird though. But just came to tell.

  • tnnds
  • [*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #987

foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #988
This may have been somewhere in the thread/these forums, but Google turned up nothing useful, and I admit I'm a bit too cursed with a short attention span to read 40 pages.  Just a quick question: is there any way to turn AS on/off using a keyboard shortcut?  If not, then it's cool.  Just wondering.

  • caper26
  • [*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #989
hi guys. is there a guide to setting up foo audio scrobbler? i am new to lastfm.  I DL'd the dll and put in the "components" folder, and i see it under preferences>tools, and I entered my lastfm name/pw.  how do I know if it working, etc? thanks. Foobar 1.1.2 btw. thanks !!

  • Andreasvb
  • [*][*][*][*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #990
Check under View > Console, it should say something like this:
Quote
Audioscrobbler: Handshake successful.
Audioscrobbler: Submitting track...
Audioscrobbler: Submission succeeded.
Windows 10 Pro x64 // foobar2000 1.3.10

  • Hydraman
  • [*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #991
Doesn't foo_audioscrobbler 1.4.7 support .flac files?

Edit: Nevermind! It does! 
  • Last Edit: 08 August, 2011, 07:13:53 AM by Hydraman

  • djchristian
  • [*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #992
Check under View > Console, it should say something like this:
Quote
Audioscrobbler: Handshake successful.
Audioscrobbler: Submitting track...
Audioscrobbler: Submission succeeded.



Doesn't work for me. It always says

Quote
Audioscrobbler: Track is not in Media Library - not submitting to Audioscrobbler.

  • Andreasvb
  • [*][*][*][*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #993
Doesn't work for me. It always says

Quote
Audioscrobbler: Track is not in Media Library - not submitting to Audioscrobbler.


You can disable the option to only submit tracks in Media Library.

Uncheck: Preferences > Tools > Audioscrobbler > Only submit tracks from the Media Library.
  • Last Edit: 09 August, 2011, 02:20:06 PM by Andreasvb
Windows 10 Pro x64 // foobar2000 1.3.10

foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #994
Audioscrobbler: Invalid data, full line expected

I listened to some music while my connection was out and now new tracks won't scrobble and the cache can't submit the plays to last.fm...

I've even noticed that I can't scrobble plays on my iPod Shuffle. This problem has been present since the day I installed both components. I do rewrite the database but nothing gets submitted to cache. It's pretty old iPod but it works.
foo_dop 0.6.8.9
foo_audioscrobbler 1.4.7

I'm getting this same problem, but my connection didn't go out (and I don't have an iPod). Submission just stopped working.

Also using foo_audioscrobbler 1.4.7.


update: After playback stopped, it was able to submit the cached tracks. Don't know whether it was just because it was a temporary issue or if stopping playback had any effect.
update2: It's doing it again. It updated the first track played, but I'm getting that error for subsequent tracks.
  • Last Edit: 12 August, 2011, 09:01:20 PM by Neo Bahamut

foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #995
I'm having a problem with the scrobbler.

It scrobbles fine if I have internet. I've been listening a lot at work though so it is caching the tracks.

When I got home last night I attempted to submit the cached tracks.

I kept getting the following error:

Audioscrobbler: Submitting 10 of 295 cached tracks...
Audioscrobbler: Connection error

The handshake was successful, but the cache won't submit.

Any ideas what the problem is?

  • peavey
  • [*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #996
Foobar 1.1.8 beta 6, foo_audioscrobbler.dll 1.4.7
Everything worked fine till Aug 23 10:10 AM. Since then I can only see errors

Audioscrobbler: Handshake failed: The system time is far off. Please correct your system time.
Audioscrobbler: Handshake failed.

Ofc, I have correct time at my system. Seems like last.fm servers are a bit outdated or for some obscure reason they are blocking my data.

Seems like a good bye to last.fm forever.

  • Andreasvb
  • [*][*][*][*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #997
Works fine here.
Audioscrobbler: Handshake successful.

Check your time, including year.
Windows 10 Pro x64 // foobar2000 1.3.10

  • peavey
  • [*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #998
Works fine here.
Audioscrobbler: Handshake successful.

Check your time, including year.

Well, I checked system time, BIOS time, even router time - all of them are correct. Still same error msg
Weird thing is that while I click on Submit button at confing menu, there is simply none internet activity, none bytes are sent or recieved by any running process (according to tcpview.exe from Sysinternals Suite) and despite this fact, the scrobbler dll says those nonsence errors about system time.

  • marc2003
  • [*][*][*][*][*]
foo_audioscrobbler 1.4.7
Reply #999
i'd close foobar and browse your profile\configuration folder and delete foo_audioscrobbler.dll.cfg file. you will of course lose any cached scrobbles and you'll have to enter your credentials again. but other than that, i can't see what else you can do.

edit: you could of course backup the old file first- just see if resetting the config works. then you'll know if it's a corrupted file or really a config problem between your machine and the outside world/last.fm.
  • Last Edit: 26 August, 2011, 07:18:36 AM by marc2003