Skip to main content

Notice

Please note that most of the software linked on this forum is likely to be safe to use. If you are unsure, feel free to ask in the relevant topics, or send a private message to an administrator or moderator. To help curb the problems of false positives, or in the event that you do find actual malware, you can contribute through the article linked here.
Topic: [CRASHWARE] updated foo_uie_albumart (Read 614229 times) previous topic - next topic
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #775
you could use foo_run to create a hotkey for coverdownloader. check the coverdownloader thread on the first post for instructions
My Name is Sean and I'm here to leech off your genius.

 

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #776
-----
Version 0.2.5.1 (October 15, 2006)
Plugin homepage

Download
Change log
Source
Wiki page (Help)
-----

The only difference between this version and 0.2.5 is the change I mentioned a few posts up.  The panel no longer loads every image that matches a wildcard pattern just to make sure it's a valid image.  I wasn't planning on making a minor release, but when I tested this fix, the improvement in search time was very significant.  You might still notice a long pause if the cycle order is set to "Random" while the panel randomizes the search results.  I'm working on improving that, but in the meantime, if speed is your main concern, use "Alphabetical" order.

If the panel encounters a file that isn't a valid image, the display will be blank and an error is output to the console.  The same is true if a file can't be found (for instance, if you move a file after the panel has completed a search).  I understand that most people would want the panel to continue to the next image if an error occurs.  Look for that in the next version.

can you add option to run external program ( for exemple coverdownload) when double or middle click ?

I'm planning on expanding the available user actions in the next version.

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #777
I'm planning on expanding the available user actions in the next version.

ok thanks!
do you think it is possible  run external program when no album art ( only one time...)
regards, melomane
Music is my first love.

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #778
Just so you know, i think the option to not change source on track change is broken now.  It used to be able to stay on what ever picture you were cycling through (with wildcards) for the whole album, now it always reverts to the first.  Thanks for the release!!

Jonathan

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #779
Hi gfngfgf and thank you for your work on this plug in.

I noticed that sometimes (I've been unable to find a pattern) it doesn't refresh the selected item. For example, I have 4 tracks (the first 3 have no album art, the 4th has it): when I select track 1, then 2, then 3 it displays one of the nocover images, when I select the 4th it doesn't change until I Refresh or Toggle follow cursor on and off.

Regards.

Alessandro

PS: also, all drop-down controls in preferences don't work correctly on Win2k: only one row is displayed and I have to use arrows to change selection.

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #780
Thanks for the update gfngfgf, and i was wondering if wildcard support for the archive reading is planned or added ?
You're talking to my guy all wrong... It's the wrong tone. Say it again, and i'll stab you in the face with a soldering iron!

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #781
Just so you know, i think the option to not change source on track change is broken now.  It used to be able to stay on what ever picture you were cycling through (with wildcards) for the whole album, now it always reverts to the first.  Thanks for the release!!

Hmm, I'll try to address that in the next version.

I noticed that sometimes (I've been unable to find a pattern) it doesn't refresh the selected item. For example, I have 4 tracks (the first 3 have no album art, the 4th has it): when I select track 1, then 2, then 3 it displays one of the nocover images, when I select the 4th it doesn't change until I Refresh or Toggle follow cursor on and off.

First, what is your setting for "On track change, revert to first source"?  Can you paste your sources list, please?

PS: also, all drop-down controls in preferences don't work correctly on Win2k: only one row is displayed and I have to use arrows to change selection.

Does anyone else have this problem?  Is it just with this latest version?  Unfornuately, I don't have a Win2k machine to test on, but I'll double-check to make sure I'm not doing anything that only works on XP.

Thanks for the update gfngfgf, and i was wondering if wildcard support for the archive reading is planned or added ?

It's a low priority, but I think it's a reasonable feature request.


PS, I also found a bug.  If you have "Output preformatted sources to console" enabled, you might get a message "Randomizing order of matches...", even if "Cycle all wildcard matches" is disabled.  Just giving a heads up.

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #782

I noticed that sometimes (I've been unable to find a pattern) it doesn't refresh the selected item. For example, I have 4 tracks (the first 3 have no album art, the 4th has it): when I select track 1, then 2, then 3 it displays one of the nocover images, when I select the 4th it doesn't change until I Refresh or Toggle follow cursor on and off.

First, what is your setting for "On track change, revert to first source"?  Can you paste your sources list, please?
It was set as Only if display would change: changing it to Always I'm unable to reproduce the problem.
Sources:
Code: [Select]
D:\My Music\covers\%artist%_%album%.*
D:\My Music\covers\[%album%].*
-$if($strcmp($left(%path%,4),http),D:\My Music\covers\onlineradio*.*,D:\My Music\covers\nocover*.*)

PS: also, all drop-down controls in preferences don't work correctly on Win2k: only one row is displayed and I have to use arrows to change selection.

Does anyone else have this problem?  Is it just with this latest version?  Unfornuately, I don't have a Win2k machine to test on, but I'll double-check to make sure I'm not doing anything that only works on XP.
FWIW, this is a recurring problem: happened (happens) with other plug-ins as well but has been fixed in the past, so I guess it's an implementation detail.

HTH.

Alessandro

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #783
Change that last source to:

Code: [Select]
--$if($strcmp($left(%path%,4),http),D:\My Music\covers\onlineradio*.*,D:\My Music\covers\nocover*.*)

note the extra hyphen at the beginning.  That indicates that it's a no-cover source, and you should be okay.  What's happening with your current sources list is (I think):

1) The panel is currently displaying a no-cover image
2) You switch to a track that has "%artist%_%album%.*", but NOT "%album%.*".
3) The panel first checks the current source group, which means it looks for "[%album%].*".  Since it is not found, the panel displays the next source, which is your no-cover image.
4) The display did not change (still showing the no-cover), so there is no reset.  The first source (which exists) is never even checked.

If you use two hyphens for the no-cover source, though, a reset will be forced in these situations.

edit: typo

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #784
If you use two hyphens for the no-cover source, though, a reset will be forced in these situations.
Right on the mark!

Thank you for your time.

Alessandro

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #785

PS: also, all drop-down controls in preferences don't work correctly on Win2k: only one row is displayed and I have to use arrows to change selection.

Does anyone else have this problem?  Is it just with this latest version?  Unfornuately, I don't have a Win2k machine to test on, but I'll double-check to make sure I'm not doing anything that only works on XP.


It has always been that way with foo_uie_albumart on my win2k machine.

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #786
wopps, well after trying with an older version it always on track change resorts to the first image in a source.  So really this is track art not album art =)

I guess what i said before is a feature request then, to have it be able, while your cycling wildcards, to stay where ever you left it for a whole album (that is to say, folder).  Then it would truely be album art    where one could look around at that folders pictures for a whole album.

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #787
There's this niggling bug when I use AlbumArt with Visual Task Tips and TaskSwitchXP Pro. See the following screenshots:

Bug with Visual Task Tips: [a href="http://img128.imageshack.us/my.php?image=bugwhenusingvisualtasktipscv5.png" target="_blank"]

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #788
It's not showstopping, but surely nice if the incompatibility is resolved


taken from http://www.ntwind.com/software/taskswitchxp/faq.html:

Quote
Q: TaskSwitchXP doesn't capture <application name> window (show black screen)! What's the stuff?
    A: Sorry, I can't help you. It's a bug of PrintWindow API, i.e. it's Microsoft bug (for more information see PrintWindow API in the PlatformSDK documentation). This mistake was marked with some Java-applications (JBuilder, Java Web Start, etc) and some other.

I've found a lot of pages while googling that support the fact that the PrintWindow API is less than perfect.  I probably won't spend much time on this issue.

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #789
Great plugin, i've just installed and used it in my UI. Looks sweet with the now playing mod.

I have one request though - could you make the option to oversize the picture by an X amount of pixels?
Many of my front covers have jagged/diagonal/blurry edges - instead of editing every cover by hand (which i am not going to do) - it would be awesome to oversize the picture just about 2/3 pixels to make it looks a lot cleaner.

Thanks in advance hope this request will be taken into account. Else just flame me

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #790
Yeah, v0.2.5.1 is works really fine - the probs with v0.2.5 are history.

Thanks you gfngfgf! 

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #791
A new request: How about an option to display the filename of the picture displayed?  I use albumart to cycle through artists, composers and (for classical) conductors, but sometimes I haven't a clue who I'm looking at when you're unfamiliar with them.

The info could be displayed above or below the pic, or maybe overlayed.

Another option might be to display the title or comment from the pic's file properties.  This would be handy in my case where filenames are %artist sort% (Bloggs, Fred), but the title in file properties could read 'Fred Bloggs'.

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #792
It's not showstopping, but surely nice if the incompatibility is resolved

taken from http://www.ntwind.com/software/taskswitchxp/faq.html:
Quote
Q: TaskSwitchXP doesn't capture <application name> window (show black screen)! What's the stuff?
    A: Sorry, I can't help you. It's a bug of PrintWindow API, i.e. it's Microsoft bug (for more information see PrintWindow API in the PlatformSDK documentation). This mistake was marked with some Java-applications (JBuilder, Java Web Start, etc) and some other.
I've found a lot of pages while googling that support the fact that the PrintWindow API is less than perfect.  I probably won't spend much time on this issue.
Well, problem is, foobar2000 is captured okay (see screencap). If it's only the AlbumArt area that's blank, then I won't report (I've read the FAQ after all). But the "Floating AlbumArt" (see bottom left corner of the screencaps) is very distracting. Other UIE panels shows properly (trackinfo, visualization, etc), only AlbumArt behaves like this.

Well, anyways, like I said, it's not showstopping. Guess I'll just have to live with it then

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #793
I have two feature requests.  Well, one is anyway.  The other I see as a bug or oversight.

First, when resizing the image, it does not subtract the padding from the finished width when "center album art in panel" is NOT enabled.  So the picture will be cut off on the right side.

Second, configurable pixel border size please.

Thanks in advance, and great job. =]


[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #795
First, when resizing the image, it does not subtract the padding from the finished width when "center album art in panel" is NOT enabled.  So the picture will be cut off on the right side.

I'll definitely take a look at it.  I think there may be some other resizing issues I need to look at, too.

Second, configuranle outline size please.

Do you mean the "pixel border"?

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #796
Second, configuranle outline size please.

I think that should be a user definable width of a "frame" around the image,
and if so I support that request. 

Additionally I like to request a checkbox for "Background" like it exists for "Draw pixel border".
When hooked, there wouldn't be NO background color, so the color of the underlying Windows element would be visible. 

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #797
Yes, I meant the pixel border width be configurable. I just wanted one pixel more. ;]

Since, I've just thought of it, how about multiple image display?  Since I now have artist images appearing, I've noticed that a lot of them are wider than they are tall, so it'd be nice to use the extra vertical space for more pictures.  Yeah, that's the ticket...

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #798
Sorry to bother you again, but I have a problem with the following sources:
Code: [Select]
D:\My Music\covers\%artist%_%album%.*
D:\My Music\covers\[%album%].*
--$if($strcmp($left(%path%,4),http),D:\My Music\covers\onlineradio*.*,D:\My Music\covers\nocover*.*)
Works fine when the panel is set to "Selected Track", but when I switch to "Now Playing" (middle-click) also the no cover images are shown after the specified Cycle time (even if the currently playing song has album art). And changing Album cover art follows cursor even when playing doesn't seem to make a difference.

Is this a bug in my code or in the plug-in?

Alessandro

[CRASHWARE] updated foo_uie_albumart

Reply #799
Well, while we're on the subject, here's mine:
Code: [Select]
[foo_uie_albumart]
$replace(%path%,%filename_ext%,)folder.jpg
$replace(%path%,%filename_ext%,)front*.jpg
C:\#pix2\CD Covers\%artist%*%album%*.jpg
D:\#Download2\#Internet\#Radio\#LastFM\LastFM Desktop\cache\*%artist%*%title%*.*
D:\#Download2\#Internet\#Radio\#LastFM\LastFM Desktop\cache\[*%album artist%*%title%.*]
D:\#Download2\#Internet\#Radio\#LastFM\LastFM Desktop\cache\[*%album artist%*%album%*.*]
D:\#Download2\#Internet\#Radio\#LastFM\LastFM Desktop\cache\*%artist%*%album%*.*
D:\#Download2\#Internet\#Radio\#LastFM\LastFM Desktop\cache\*%album%*.*
D:\#Download2\#Internet\#Radio\#LastFM\LastFM Desktop\cache\[*%album artist%*.*]
D:\#Download2\#Internet\#Radio\#LastFM\LastFM Desktop\cache\*%artist%*.*
$replace(%path%,%filename_ext%,)*.jpg
D:\#Download2\#Internet\#Radio\#LastFM\LastFM Desktop\cache\%genre% FRONT.*
--components\default.*
C:\#pix2\CD Covers\NOCOVER.jpg
[End]

1. adding "--" before "C:\#pix2\CD Covers\NOCOVER.jpg" actually removes the image. This is why I got rid of the "--"

2. "D:\#Download2\#Internet\#Radio\#LastFM\LastFM Desktop\cache\[*%album artist%*%title%.*]" --
Naturally, most entries have no "album artist" code. On the other hand (and as I mentioned before) many tracks have multiple artists (, which are translated by the component to a comma seperated list. This is why I added this option.

Unfortunately, it doesn't really do anything, as I guess I have some sort of an error in the way I add the parenthesis.

How can I make a code line be optional ( i.e., when there's an actual value in the stated tag)? What am I doing wrong?

i know it sounds like a noob question. Sorry about that.