Skip to main content

Topic: Otachan's in_!mpg123 (Read 186067 times) previous topic - next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
Otachan's in_!mpg123
Reply #175
Quote
What's the best Output format for this? I have his ASIO output plugin going via S/PDIF into my Denon amp?[a href="index.php?act=findpost&pid=356057"][{POST_SNAPBACK}][/a]
probably the 64bit option.. but i think it may be a bit much  nice to have the option though

**pay no attention to most of the junk in my last post ^^
i upgraded to the latest version, stream problems gone (unchecking enable streaming didn't seem to work for me before, now it does  ).. although i still wish i could use mpg123 for a stream like -> http;//server:8000.mp3
Vorbis-q0-lowpass99
lame3.93.1-q5-V9-k-nspsytune

  • kjoonlee
  • [*][*][*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #176
Do you have any proof to back that up?

AFAIK, it is always desirable to use an output format that your soundcard can handle natively. Usually, 16bit integer will be safe, but if your card can handle 24bit integer, use that instead.

  • probedb
  • [*][*][*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #177
Thanks both of you. I'll have a play and see what happens. I guess it depends what my sound card can pass through to my amp  Probably only 16-bit I think as it's a Chaintech AV710.

  • tcmjr
  • [*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #178
Page moved to http://otachan.com/

And 97.1 added

97 was giving me 99% cpu usage, hope this was fixed.
Anyone can translate the changelog ?


Cheers

[EDIT] kjoonlee Just updated it
  • Last Edit: 15 January, 2006, 08:24:43 AM by tcmjr
Kind Regards , Tcmjr

Aka HellSnoopy

  • BSOD2600
  • [*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #179
Updates:
in_mpg123: ot98
out_asio: 0.62

  • Shade[ST]
  • [*][*][*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #180
BSOD2600, sorry for my delayed response.  Full caching loads the full file in memory (ram) to play it, and to prevent skips.  Disk caching is fine enough, you can turn it off.

  • BSOD2600
  • [*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #181
ot99 released.

  • probedb
  • [*][*][*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #182
This thread is so useful

I wonder if anyone could do the same for the other pages? I can never get the ASIO exe plugin working, the DLL one is fine though.

  • sha_man
  • [*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #183
here a good english->japanese translator: http://www.excite.co.jp/world/english/web/ (don't forget to make the tick in the right box, i just realized that sometime ago...)

  • kjoonlee
  • [*][*][*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #184
If you use Winamp 5.11 or newer on an NTFS filesystem, then you don't have to disable the default MP3 decoder anymore.

To the moderators: could the title of this thread be changed to "Otachan's in_!mpg123", please?
  • Last Edit: 13 March, 2006, 04:35:06 AM by kjoonlee

  • Synthetic Soul
  • [*][*][*][*][*]
  • Global Moderator
Otachan's in_!mpg123
Reply #185
Done.
I'm on a horse.

  • _Raziel-BG
  • [*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #186
Quote
Do you have any proof to back that up?

AFAIK, it is always desirable to use an output format that your soundcard can handle natively. Usually, 16bit integer will be safe, but if your card can handle 24bit integer, use that instead.
[a href="index.php?act=findpost&pid=356224"][{POST_SNAPBACK}][/a]
I have a TerraTec Aureon Space flashed to Audiotrak Prodigy 7.1. AFAIK it does support 24bit int natively. However, when I switch to 24bit I seem to lose the treble. That's the best way to describe it. Is it normal? Maybe it just me but it does sound dull without them.

  • Ihmemies
  • [*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #187
Quote
I have a TerraTec Aureon Space flashed to Audiotrak Prodigy 7.1. AFAIK it does support 24bit int natively. However, when I switch to 24bit I seem to lose the treble. That's the best way to describe it. Is it normal? Maybe it just me but it does sound dull without them.


Try disabling all equalizers & dithering, bass/treble adjusters, maximize the volume controls, disable volume control in Winamp plugins and try adjusting the volume with analog volume controller in your amplifier?

  • _Raziel-BG
  • [*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #188
Forgive my ignorance but good would that do?  BTW I don't have an amplifier, I have MegaWorks speakers, would it be the same?

  • kjoonlee
  • [*][*][*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #189
Quote
Done.[a href="index.php?act=findpost&pid=371238"][{POST_SNAPBACK}][/a]

Thank you.

Quote
Is it normal? Maybe it just me but it does sound dull without them.[a href="index.php?act=findpost&pid=371271"][{POST_SNAPBACK}][/a]

Depends on what you mean by normal, but I'd say it's normal; I suspect nothing bad is happening.

What about the dullness, you say. Well, I strongly suspect your ears (and your brain) are playing tricks on you.

  • _Raziel-BG
  • [*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #190
Now I understand. I appologise for judgung Ihmemies without trying what he suggested.
I disabled every equilizer-type of thing I use and I couldn't hear the difference between 16bit and 24bit mode. After activating the the equilizer and stuff on the Audiotrak's control panel there was again no difference. There was, however, when I messed with winamp's own equilizer and Enhancer the difference was obvious. So I guess there's a difference in the way both winamp's equilizer and Ehancer handle different output mode. Question is why does that happen?
P.S.: Yeah, I know I use a lot of equilizers but I like to colorize a bit the sound and somehow when using only one can't seem to adjust the sound the way I want to.

  • smz
  • [*][*][*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #191
in_!mpg123 1.18 ot103 released on 2006/3/24
Sergio
M-Audio Delta AP + Revox B150 + (JBL 4301B | Sennheiser Amperor | Sennheiser HD430)

Otachan's in_!mpg123
Reply #192
last I checked.. winamp's EQ only works on 16bit audio, not 24bit.
Vorbis-q0-lowpass99
lame3.93.1-q5-V9-k-nspsytune

  • BSOD2600
  • [*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #193
ot106.1 released.

  • pepoluan
  • [*][*][*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #194
Rats. Just when I've finished downloading ot105...
Nobody is Perfect.
I am Nobody.

http://pandu.poluan.info

Otachan's in_!mpg123
Reply #195
ot106.1 released.

I just grabbed 'Ver. 1.18y ot107.2', dropped the correct ~86 version in in the Winamp plugin folder and no more of those lousy gaps playing some of my albums in Winamp 5.111 (the last version I'll use).

Thanx for this great info guys.

  • smz
  • [*][*][*][*][*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #196
... Winamp 5.111 (the last version I'll use).
...

Hi! Can u speculate on the reasons why? (Just for my curiosty...)

Cheers!

Sergio
  • Last Edit: 03 June, 2006, 07:32:59 PM by smz
Sergio
M-Audio Delta AP + Revox B150 + (JBL 4301B | Sennheiser Amperor | Sennheiser HD430)

Otachan's in_!mpg123
Reply #197
... Winamp 5.111 (the last version I'll use).
...

Hi! Can u speculate on the reasons why? (Just for my curiosty...)

Cheers!

Sergio
I don't like the newer ML interface in the v5.2.x.

BTW to get this plugin to work, you might have to play with some settings in the output\direct sound dll\configs of your accelerated hardware/soundcard.  I ended up setting the buffer lengths to 2000/1000/1000ms and enabling normal thread priority setting depending on the system I was working on.  Just change one thing at a time until you nail it.  2000/500/500ms worked on my Dual Xeon workstation.  It seems in my case that the faster the system, the less buffer it needed.  I imagine the sound card/chip also makes a difference.

  • BSOD2600
  • [*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #198
ot108.8 released.

  • shof515
  • [*]
Otachan's in_!mpg123
Reply #199
can someone post a link to a zip file of this plugin? I dont want to install the 7z program just for this